Το πρώτο ολοκληρωμένο έργο πλήρους υγειονομικής προστασίας σε ελληνικό νοσοκομείο. Από τους ανελκυστήρες μεχρι την ΜΕΘ και την κεντρικη μοναδα κλιματισμού, ήταν μια μεγαλη πρόκληση όμως το Α.Ν.Θ Θεαγένειο πλεον διαθέτει ενα απo τα πιο πλήρη συστήματα UVC & PCO για προστασία ενάντια του Covid-19 και των νοσοκομειακών λοιμώξεων. Ένα σημαντικό βήμα στην ανάκαμψη της δημόσιας υγείας.

Το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είναι πλέον θωρακισμένο πιο αποτελεσματικά παρά ποτέ. Τόσο απέναντι στην διαρκή μάστιγα των νοσοκομειακών λοιμώξεων όσο και μπροστά στη σύγχρονη και πρωτόγνωρη απειλή της νόσου Covid-19.

Αυτό κατέστη δυνατό με την εγκατάσταση ειδικών και διεθνώς πιστοποιημένων συσκευών αποστείρωσης του αέρα στις δομές του νοσοκομείου, καθώς και ισχυρών διατάξεων ειδικού τύπου στις κεντρικές κλιματιστικές μονάδες του κτιρίου.

Πρόκειται για συσκευές οι οποίες ενσωματώνουν τεχνολογία που αξιοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV-C) και της φωτοκαταλυτικής οξείδωσης (PCO). Έτσι, επιτυγχάνεται η διασφάλιση της ποιότητας του αέρα, όπως και ο περιορισμός και έλεγχος του μικροβιακού φορτίου.

Ο σχεδιασμός έγινε με βάση τις προτεραιότητες που έχουν θέσει η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, σε συντονισμό με την διοίκηση του ιδρύματος, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και τη συνδρομή της. Το έργο υλοποιήθηκε από εξειδικευμένο προσωπικό της CRYSTAL CLEAR Hellas και χάρη στις ευγενικές δωρεές των εταιριών ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και MEDICARE.

Οι εργασίες αφορούσαν

  • την ενσωμάτωση διατάξεων In Duct σε κεντρικές κλιματιστικές μονάδες,
  • την τοποθέτηση συσκευών τύπου Upper Room σε 6 χειρουργικές αίθουσες και
  • την τοποθέτηση συσκευών αποστείρωσης του αέρα με UV-C & PCO στην Πνευμονολογική Κλινική, τη ΜΕΘ, την

  Θωρακοχειρουργική Κλινική, τα Εξωτερικά Ιατρεία, τον 9ο όροφο και τις Διοικητικές Υπηρεσίες.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το έργο στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είχε ουσιαστικά αρχίσει να υλοποιείται πριν την εμφάνιση της νέας νόσου και της μετεξέλιξής της σε πανδημία. Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό για τη συνέχεια, καθώς συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτητα εκτέλεσης του έργου.

Συγκεκριμένα, η πρώτη τοποθέτηση συσκευών αποστείρωσης του αέρα με τεχνολογία UV-C και PCO έγινε στις 8 Μαρτίου 2020 και αφορούσε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, καθώς και σε δύο θαλάμους μετεγχειρητικής παρακολούθησης της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής.

#publichealth#covid19#healthandsafety#UVC#uvclight#disinfection#disinfectionservice#healthcare#sterilization

Μενού