Η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1950. Το Τμήμα αποτελείται από τους εξής 5 Τομείς: 1ος Τομέας Δομής και Λειτουργίας Ζωικών Οργανισμών, 2ος Τομέας Ζωικής Παραγωγής, Ιχθυολογίας, Οικολογίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος, 3ος Τομέας Λοιμωδών Νοσημάτων, Παρασιτικών Νοσημάτων και Παθολογικής Ανατομικής, 4ος Τομέας Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως και 5ος Τομέας Κλινικών.

Οι Κλινικές Ζώων Συντροφιάς του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. βρίσκονται στην οδό Σταύρου Βουτυρά 11 στη Θεσσαλονίκη και δέχονται ζώα συντροφιάς με διάφορα νοσήματα ή παθολογικές καταστάσεις.

Το 2017 οι Κλινικές Ζώων Συντροφιάς, υιοθέτησαν για πρώτη φορά, τα συστήματα απολύμανσης/αποστείρωσης αέρα κι επιφανειών UVMATE, με κύριο σκοπό τη δραστική μείωση του μικροβιακού φορτίου στους χώρους των χειρουργείων και των νοσηλευτηρίων όπου απαιτείται έλεγχος των συγκεντρώσεων αερομεταφερόμενων μικροοργανισμών (ιών, βακτηρίων, μυκήτων) οι οποίοι αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την ποιότητα των υπηρεσιών, την υγεία των ζώων αλλά και του προσωπικού και των φοιτητών.

Συγκεκριμένα, ξεκινήσαμε με την παροχή υπηρεσιών απολύμανσης χώρων UVMATE με την χρήση τεχνολογιών (UVC , PCO φωτοκαταλυτική οξείδωση και την ελεγχόμενη παραγωγή όζοντος) που αποδεδειγμένα έχουν μικροβιοκτόνα δράση, όταν εφαρμόζονται με τη χρήση πιστοποιημένων συσκευών και με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε. Η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας ελεγχόταν με δειγματοληψίες αέρα και επιφανειών πριν και μετά την απολύμανση.

Από το 2021 οι Κλινικές Ζώων Συντροφιάς, ξεκίνησαν τη σταδιακή τοποθέτηση συσκευών AIRSTERIL, με σκοπό τη μόνιμη και διαρκή προστασία των χώρων χειρουργείων και νοσηλευτηρίων από παθογόνους μικροοργανισμούς. Τοποθετήθηκαν οι κατάλληλοι τύποι συσκευών σε όλα τα χειρουργεία, στα νοσηλευτήρια σκύλων και γατών, στη ΜΕΘ/Αναισθησιολογικό και στο Ακτινολογικό. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνουν τα πρωτόκολλα ασφάλειας με πλήρη καταγραφή και παρακολούθηση των επιπέδων μικροβιακού φορτίου.

Στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στο σημαντικό έργο των Κλινικών Ζώων Συντροφιάς, παρέχουμε ανά διαστήματα, δωρεάν συσκευές και υπηρεσίες.

Ευχαριστούμε τους καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία και κυρίως για την εμπιστοσύνη τους!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

UVMATE-ΕΡΓΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΘ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

 

Μενού